Rólam

Úgy döntöttem, kipróbálom magam a gasztronómia kevésbé kötött részén, és egy tavaszi, mexikói kiruccanás alatt meg is találtam a megoldást: guruló taqueriát fogok nyitni.

TACO KOCSIT BÉRELNÉK

Rólam

Úgy döntöttem, kipróbálom magam a gasztronómia kevésbé kötött részén, és egy tavaszi, mexikói kiruccanás alatt meg is találtam a megoldást: guruló taqueriát fogok nyitni.

TACO KOCSIT BÉRELNÉK

Én és a TACO: egy szerencsés találkozás

Mexikóban rájöttem, hogy finomabb, autentikusabb, lokál ételt nem is találhatnék

2018 januárjában lányommal, 15 éve kint élő barátomnál jártam a Yucatán félsziget felkapott üdülőhelyén Tulumban. Megfigyeltem, hogy a helyiek nem a puccos beach étteremekben kajálnak, hanem az utcasarkokon, forgalmasabb kereszteződésekben leállított, Tacos kocsi-minikonyháknál. Miután bátorságot vettem a kipróbálásukhoz, rájöttem, hogy finomabb, autentikusabb, lokál ételt nem is találhatnék, a puha kukorica tortillába, rostlapon grillezett csirkehúst raktak, mely gazdagon volt fűszerezve titkos keverékükkel, mely hagymát, fokhagymát, köményt, borsot, chilit, sót tartalmazott. 

Erre a friss és vidám ízű pico di gallo salsa (édeshagyma, koriander, lime, paradicsom, só, bors) került, igény szerint quacamolet, házi készítésű habanerot szószt lehetett rá kérni. Hamar kedvencünk lett az egyik, helyi, szupermarket láncnál álló kocsi, és mint törzsvendégüknek szívesen elmesélték a recepteket, sőt még csinálhattunk is néhány tacot.

Már akkor elhatároztam , hogy Magyarországon is megkóstoltatom a street food rajongóival ezt a tacot.

A házilag készült kukorica tortilla és a friss, minőségi alapanyagok teljesen új ízélményt jelentenek az addig nálunk kóstoltakhoz képest

Alig vártam a recept hazai körülmények közötti kipróbálását, először is be kellett szerezni azokat az öntöttvas nyomóformákat amikbe a vízzel begyúrt kukoricaliszt gombócok egyesével kerülnek.

A teszteléshez felkértem a NEMO éttermemből ismert és elismert Putz Lajos séfet, aki később a nagyobb adagokhoz szükséges sztenderdizált receptúrák, illetve a professzionális háttér tevékenységekhez szükséges termelőkonyha kialakításában is segített. A tortilla tészta ügyében a régebben a malackaraj blogot jegyző Péter Anna is segítségemre volt

A baráti/családi körös tesztek nagyon bíztatóak voltak, úgyhogy Müller Zsófival nekiláttunk az arculati elemek tervezésének. Nem akartunk semmi stilizált cuccot, vidám, direkt színeket, letisztult formákat választottunk. Adta magát hogy a tulumi, sarki kis kocsikra legjobban hajazó szerkezetet válasszak, ami ráadásul könnyen szállítható és az élelmiszerhatósági előírásoknak is megfelel.

Így esett a választás egy nagyobb méretű hotdog kocsira, amit alaposan átalakítottunk.

Debütáló rendezvénynek a SZIGET fesztivált néztem ki, mivel annak színes, nyitott, nemzetközi közönsége remek párosításnak ígérkezett taconkkal

Sokan óva intettek a házi tortilla gyártástól annak macerássága és magas élőmunka igénye miatt, de miután valaki megkóstolta, már szóba sem jött az iparilag, előre elkészítettek használata.

A SZIGETEN már az első naptól hatalmas siker volt a termék, és annak vegán változata is, melyet teljesen külön helyen, külön kocsiról árultunk, és a hús helyett fűszeres-hagymás szejtán vagyis búzasikér került bele, aminek állaga, íze egyébként még a legnagyobb húsevőket is megtéveszti.

A Sziget után részt vettünk még a Food Truck Show két rendezvényén is melyből, az Andrássy úti volt nagyon sikeres.

Levontuk azt a tapasztalatot, hogy termékünk elsősorban a magyar magasabb státuszú, világlátott, nyitott, egészségtudatos illetve vega-vegán vendégeknél óriási siker, illetve a külföldieknél.

Ezért különösen ajánljuk olyan céges rendezvények, termékbemutatók, fő vagy kísérő ételeként, ahol az újdonság, a minőség, a fenntarthatóság és az egészség fontos. A felhasznált különleges alapanyagok miatt (mexikói kukorica liszt, avokádó,koriander stb.) ételünk soha nem lesz a legolcsóbb catering megoldás, de mindig ki fog emelkedni az unalmas tucatmegoldások közül és garantáltan vidám, jóízű nyomot fog hagyni a vendégekben.

KAPCSOLAT

Ha bármilyen kérdésed van vagy szeretnéd feldobni a hangulatot a hamisítatlan mexikói taco ízvilágával, akkor hívj most, 

telefon: Hole Viktor (+36)70-390-7616

vagy írj emailt
ide: sandy@victorstaco.hu
vagy ide: viktor@victorstaco.hu

Call Now ButtonHÍVJ MOST