Mexikó híres gasztronómiai kultúrájáról, melynek része a sokszínű és ízletes street food. A városokban számos mexikói street food kocsi található, melyek színes kínálatából a helyiek és a turisták is fogyaszthatnak kedvükre. Mindezek mellett, az utóbbi években egyre több a vegán étrendet követők száma is Mexikóban, akiknek az igényeit is figyelembe kell venni.

Egy fiatal, lelkes vállalkozó, Lucia úgy döntött, hogy elindít egy vegán street food kocsit, hogy megmutassa, hogy a mexikói konyha nem csak húsokból áll. Az újra gondolt mexikói street food kocsi neve “El Jardín Vegano” (A vegán kert), és a város egymást követő napjain különböző helyszíneken állítja fel.

Az El Jardín Vegano vegàn food truck menüjén olyan hagyományos mexikói ételek szerepelnek, mint a tacos, burritos, enchiladas és quesadillas, de mindegyik vegán változatával igyekszik elcsábítani az éhes járókelőket. A taco alapja egy friss, kézzel készített kukoricacsészébe töltött zöldségkeverék, amelyet fűszerekkel és friss korianderrel ízesítenek. A burrito egy vastag, lisztből készült tortillába töltött, ízesített rizs, fekete bab és zöldségkeverék. Az enchilada egy kukoricacsészébe töltött, chilis mártásba áztatott, töltött tortillára emlékeztet, míg a quesadilla egy sajtos tortillával és zöldségekkel töltött, serpenyős pirítósra hasonlít.

Az El Jardín Vegano vegàn food truck ételkínálatában a mexikói gasztronómia és az egészséges étrend ötvöződik. A zöldségek és a babfélék nagy mennyiségű fehérjét, rostot és egyéb tápanyagokat tartalmaznak, így azok kiváló alternatívát jelentenek a húsos ételek helyett. A fűszerek, mint például a chile és a paprika, antioxidánsokban gazdagok, és erősíthetik az immunrendszert. Az El Jardín Vegano vegàn food truck ételei nem csak finomak, hanem egészségesek is.

Lucia üzleti modellje sikeresnek bizonyult. Az emberek kíváncsiak voltak arra, milyen ízletes, vegán változatai lehetnek a hagyományos mexikói ételeknek. Az El Jardín Vegano, egyedi mexikói street food kocsi már több mint egy éve működik, és Lucia számos visszatérő vendéget szolgál ki. Az ő és az övéhez hasonló sikertörténetek minket is arra inspiráltak, hogy bátran a tettek mezejére lépjünk, ennek köszönhetően hasonló ízkombinációkkal igyekszünk elvarázsolni az éhes közönséget.

Call Now ButtonHÍVJ MOST