A taco a legeldugottabb lebujoktól, kis mexikói street food kocsikon át a legdrágább étteremig mindenhol megtalálható Mexikó bármelyik szegletében, s manapság már idehaza is egyre többen szeretik és fogyasztják ezt a hagyományos mexikói fűszeres ételt kihelyezett taco truckokról, vagy mexikói street food kocsikról. De mennyit tudunk mi róla?


Maga a taco szó egyes források szerint a ,,tlacho” navatl szóból származik, aminek a jelentése ,,fele vagy középen”, utalva annak kialakulására, más források szerint pedig a taco szó jelentése dugó, ami arra utal, hogy a tésztát teletömik a fűszerekben gazdag, húsos töltelékkel, és a mexikói bányászoktól ered. Maga az étel Mexikó kulturális és gasztronómiai sokszínűségének szerves része, hihetetlen változatossága minden ízlésnek megfelel, és még azok is fogyaszthatják, akiknek a szervezete nem tolerálja a glutént, hiszen többnyire kukoricalisztből készül.

Talán ez a változatosság tette népszerűvé ezt az ételt hazánkba is, s így terjedhettek el fesztiválokon a taco truckok és vegán food truckok, amikről hagyományos vagy vegán taco-k közül válogathat a tisztelt vendégsereg. A mexikói kultúra részeként számon tartott étel fő előnye, hogy mindenki számára elérhető, tápláló és ízletes étel, amit legalább egyszer mindenkinek kóstolnia kell.

Call Now ButtonHÍVJ MOST